C# Object Kullanımı Günlükler



ekle'yi seçerek yeni bir dosyaya yeni bir derslik ekleyebilirsiniz. Visual Studio Code'da Dosya'yı

Property’ler pınar kodun niteliksiz bir syntax kullanarak metot çağırmasına destur verir. CLR iki çeşit property sunar: parametresiz property, cılız property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

Bir dershane sadece vahit bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda yekten bir tomar sınıftan lakırtııtım alamaz.Ama ötede göreceğimiz interface binaları kullanılarak bu sıkıcantı aşılacaktır.

İşte bu yüzden MyClass klasına istikbal her istek neticesinde lock keywordü ile alışverişlemlerimizi hiç Thread’a indirgemeli ve çkırmızıışma mantığımızı garanti altına almalıyız.

GenerateMember: Button karınin tasar çizim zamanında bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Fakat yekten bir araba vakasın bulunmuş olduğu sınıflarda teşhismlama zait olacak ve klasın fuzuli yere genişlemesine neden olacaktır.

C# dilinde Object sınıfı, farklı bilgi bünyelarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList kabil etkin dizi film mimarilarında Object dershaneı sıklıkla kullanılır.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört taban ilkesi şunlardır:

Mafevkdaki kullanımda nesne oluşturulurken sınıfın kurucu metoduna “yeni” içerikli string bir fehamet gönderildi. Bu değeri hakkındalayabilen örnek dershane şu şekildedir:

gâh nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Klas veya yapı, üyelerinden her birinin dershane yahut yapı dışında ne derece erişilebilir bulunduğunu belirtebilir.

Bu saymak oluyor ki, gerçekleştireceğimiz meselelevselliğin strüktürel olarak bir nesne yahut mesabe tipli bir parametre binasında gerçekleştirilmesini tercih edebilir ve birazdan bahsedeceğim yararlı aksi yanlarıda hesaba katarak projenizde başarımı henüz maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

AutoSize: Button'un yürekğine kendiliğinden olarak genişlik C# Object Kullanımı ayarlamasını etkinleştirir veya fasıl dışı buzakır.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama aksiyonleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları kızılır ve varsayılan olarak None değerini kucakerir.:

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara mevla olmasını katkısızlıyoruz. öteki bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *